Článek
Postup
01.
Začněte těstem. Do mísy nasypte mouku, přidejte kypřicí prášek, cukr, kakao i vanilkový cukr a sypké suroviny promíchejte. Pak doplňte mléko a změklou heru a rukama vypracujte tužší těsto podobné tomu na cukroví. To zabalte do igelitového sáčku a vložte na 15 minut do mrazáku.
02.
Mezitím nachystejte náplň. Oddělte žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte sníh a žloutky utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a nakonec i tvarohem. Sníh pak už jen vařečkou do náplně zlehka vmíchejte. A můžete kompletovat!
03.
Ztuhlé těsto rozdělte na poloviny a nastrouhejte je nahrubo. Hoblinkami zasypte dno koláčové formy první polovinou, zalijte náplní, posypte zbytkem těsta a vložte do trouby – při 180 stupních Celsia pečte 35 minut.