Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, promíchejte ji s kakaem, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte nakrájené změklé máslo, vejce a žloutek. Těsto důkladně propracujte. Rozdělte ho na dvě poloviny, zabalte do folie a dejte do mrazáku asi na 20 minut.
02.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh v míse prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem.
03.
Formu vyložte pečicím papírem. Polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete rovnoměrně na dně formy.
DALŠÍ POCHOUTKY Z TVAROHU:
04.
Přidejte tvarohovou náplň, uhlaďte ji a navrch rovnoměrně nastrouhejte druhou polovinu těsta.
05.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ho 20 minut, pak teplotu stáhněte na 170 °C a koláč dopečte dalších 20 minut. Nechte ho aspoň dvě hodinky vychladnout, a teprve potom nakrájejte.