Hlavní obsah
3,3
(402)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Tenhle vláčný moučník je inspirován oblíbeným kakaovým strouhaným koláčem. Upečte si ho v úžasné kokosové verzi s broskvovým kompotem! Takovému dezertu totiž odolá jen málokdo.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kokosu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 2 ks žloutků
  • 3 lžíce mléka
Náplň
  • 500 g kompotovaných broskví
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžíce bramborového škrobu
Článek

Postup

01.

Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kokosem a kypřicím práškem. Do sypké směsi vpracujte máslo, aby vznikla hmota podobná drobence. Nakonec zapracujte žloutky a mléko. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň dvě hodiny.

02.

Zatím připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s vejci, cukrem a škrobem a okapané kompotované broskve nakrájejte na měsíčky.

03.

Ze ztuhlého odleželého těsta odkrojte „větší polovinu“ a rovnoměrně ji nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rozlijte tvarohovou náplň a uhlaďte. Navrch naskládejte nakrájené broskve a celou plochu postrouhejte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40 minut.

Jsou tvarohové dezerty vaše nejoblíbenější? Pak nezapomeňte na nestárnoucí dort míša se šlehačkou anebo si vykouzlete zdravý koláč bez mouky a bez cukru.

Načítám