Článek
Postup
01.
Připravte si suroviny. Nejlepší je samozřejmě domácí pesto, ale nic nezkazíte ani kvalitním kupovaným. Sladkou verzi pak vytvoříte s nutellou nebo džemem.
02.
Listové těsto rozbalte, polovinu potřete pestem a překryjte druhou polovinou.
03.
Ostrým nožem nebo rádlem vyřízněte obrys stromečku (pro pevnější ruku si můžete vystřihnout šablonu z papíru) a boky nakrájejte na proužky jako na obrázku.
04.
Každý proužek po straně zatočte, přitiskněte k papíru, aby se nerozmotával, a vršek stromečku ozdobte hvězdičkou, kterou jste vykrojili z odřezků. Celý výtvor potřete rozšlehaným vajíčkem.
05.
Odkrojky nevyhazujte, ale nakrájejte na proužky, zamotejte a napíchejte na párátka. I ty potřete vajíčkem a spolu se stromečkem pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
06.
Servírujte teplé nebo studené a nechte každého, aby si uloupil svoji větvičku.
Máte nějakou oblíbenou rychlovku pro návštěvy? Prozraďte nám recept!