Článek
Postup
01.
Připravte si suroviny. Nejlepší je samozřejmě domácí pesto, ale nic nezkazíte ani kvalitním kupovaným. Sladkou verzi pak vytvoříte s nutellou nebo džemem.

Na stromeček vám stačí jen tyto 3 ingredienceFoto: Jakub Jurdič
02.
Listové těsto rozbalte, polovinu potřete pestem a překryjte druhou polovinou.

Můžete ho udělat i větší - stačí použít dva pláty těsta na soběFoto: Jakub Jurdič
03.
Ostrým nožem nebo rádlem vyřízněte obrys stromečku (pro pevnější ruku si můžete vystřihnout šablonu z papíru) a boky nakrájejte na proužky jako na obrázku.

Pomoct si můžete šablonou z papíru, ale myslím, že i méně zdatní výtvarkáři stromek zvládnou vykrojit jen tak nožemFoto: Jakub Jurdič
04.
Každý proužek po straně zatočte, přitiskněte k papíru, aby se nerozmotával, a vršek stromečku ozdobte hvězdičkou, kterou jste vykrojili z odřezků. Celý výtvor potřete rozšlehaným vajíčkem.

Větve zakruťte a vršek stromku ozdobte hvězdičkouFoto: Jakub Jurdič
05.
Odkrojky nevyhazujte, ale nakrájejte na proužky, zamotejte a napíchejte na párátka. I ty potřete vajíčkem a spolu se stromečkem pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Ani odkrojky nepřijdou vniveč - umotejte z nich jednohubky na párátkaFoto: Jakub Jurdič
06.
Servírujte teplé nebo studené a nechte každého, aby si uloupil svoji větvičku.

Jednotlivé větve stromečku mizí rychlostí bleskuFoto: Jakub Jurdič

K jednohubkám můžete připíchnout naložené cibulky nebo olivy a příště pro změnu zkusit pesto ze sušených rajčatFoto: Jakub Jurdič
Máte nějakou oblíbenou rychlovku pro návštěvy? Prozraďte nám recept!