Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr, pak přidejte nakrájené změklé máslo, kokos, žloutky a vlažné mléko. Vše důkladně propracujte a těsto nechte chvilku v chladu zabalené ve folii. Mezitím si připravte mlýnek na maso a připevněte na něj tvořítko.
02.
Na tvořítku si nastavte tvar a do mlýnku dejte těsto. Začněte točit kličkou, jako když melete, těsto začne vyjíždět. Dělejte asi 7 cm dlouhé kousky. Pak spojte oba konce, aby vznikly věnečky.
03.
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je ihned stahujte z plechu, na horkém plechu by mohly ještě ztmavnout.
04.
Hotové a vychladlé cukroví namáčejte z poloviny v polevě připravené z rozpuštěné čokolády a másla.
Tip: Pokud se nebudete chtít pouštět do věnečků, můžete tvořit jednoduché tyčky nebo podkovy, slepte je marmeládou a poté namočte také z poloviny do čokoládové polevy.
A pokud jste ještě nestihli péct perníčky, máme recept na takové, které jsou hned měkké! Pokud vás baví videorecepty na přípravu cukroví, najdete je na Televiziseznam.cz. Hromadu dalších receptů i vánočních tipů najdete v našich inspiracích.