Hlavní obsah
3,1
(60)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jednodušší už to být nemůže! Nakrájí se zelenina, přidají se špagety a všechno se uvaří v jednom hrnci. Zkoušeli jste už tento způsob přípravy těstovin? Varianta se středomořskou zeleninou.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g špaget
  • 800 ml drůbežího vývaru
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 50 g oliv černých
  • 100 g sterilovaných artyčoků
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 hrsti parmazánu
  • 2 špetky pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci přiveďte k varu kuřecí (ale klidně i zeleninový) vývar. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky, stroužek česneku nasekejte na plátky. 

02.

Když vývar vaří, dejte do něj kvalitní špagety, celá cherry rajčata, tmavé i zelené olivy, nakládané artyčoky, cibuli a česnek. Zamíchejte a společně vařte, dokud těstoviny nezměknou.

03.

Když jsou špagety měkké, do hrnce zamíchejte strouhaný parmazán (ten zbylou tekutinu zahustí) a čerstvě namletý pepř. Až nyní dle chuti osolte. 

Foto: Svatava Vašková

Je to rychlé, bez nádobí, zdravé, a ještě si pochutnáteFoto: Svatava Vašková

04.

Těstoviny ihned podávejte s čerstvou bazalkou. 

Načítám