Hlavní obsah
3,7
(79)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kdy jindy než v létě by se mělo vařit hlavně ze zeleniny – právě teď je dostupná, čerstvá a plná chuti! A když ji navíc doplníte originálními náplněmi, máte na světě voňavou večeři. Zkuste plněnou cuketu!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cukety
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g krůtího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 100 g sýra
Článek

Postup

01.

Cukety podélně rozřízněte a pomocí nožíku a lžičky je vydlabejte. Osolte, opepřete a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

02.

Mezitím zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte pomleté nebo jemně nasekané maso, nechte zatáhnout a vmíchejte jemně pokrájenou dužinu z cukety, česnek, protlak, oregano a papriku, osolte, podlejte trochou vody a poduste do změknutí.

03.

Do směsi pak vmíchejte většinu sýra, podle chuti dosolte a opepřete a rozdělte do vydlabaných cuket. Posypejte zbylým sýrem a ještě asi 10 minut zapékejte, až je zelenina měkká a sýr rozteklý.

Připravte si klasické cukety plněné mletým masem podle babičky.

Související témata:

Načítám