Hlavní obsah
3,4
(20)
Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Pátráte po originální příloze k masům? Brambory, ale jinak! Zkuste je protentokrát připravit se zelím.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 4 lžíce másla
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 150 ml mléka
  • 6 stonků jarní cibulky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a rozšťouchejte, se špetkou muškátového oříšku a mlékem, dle potřeby.

02.

Mezitím, co se brambory vaří, si připravte zelí. Nakrouhejte ho nebo nakrájejte na nudličky a na másle opečte doměkka, až zelí trochu zkaramelizuje.

03.

Přidejte nasekanou jarní cibulku a vmíchejte do brambor. Podle chuti osolte, opepřete a podávejte k ragú nebo třeba ke karbanátkům. Pro vegetariány poslouží jako samostatné jídlo.

Pokud nemáte zelí příliš v oblibě, vyzkoušejte šťouchané brambory s jarní cibulkou a fenyklem.

Související témata:

Načítám