Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud po vaření nechcete strávit půl hodiny uklízením kuchyně, máme pro vás účinné řešení – připravte kuřecí řízky s čerstvou zeleninou v jednom hrnci!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 2 hrnky jasmínové rýže
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 1/2 hrnku kukuřice
  • 1 ks mrkve
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/4 lžíce koření tandoori masala
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na nich nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte koření, kostičky mrkve a kousky fazolových lusků.

02.

Krátce promíchejte a do pánve přisypte odměřenou rýži. Když jsou zrnka zlatá, rozprostřete celou směs po pekáčku. Nezapomeňte k ní ještě před urovnáním přimíchat zrnka kukuřice! Směs zalijte připraveným zeleninovým vývarem.

03.

Do prázdné pánve teď přidejte olej a opečte na něm po dvou minutách z obou stran kuřecí řízky, které jste nasolili, opepřili a dochutili kořením.

04.

Takto „nastartované“ řízky položte na rýžovou směs a pekáček nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 25 až 30 minut. Snadné, šťavnaté a moc dobré!

Děláte často kuře se zeleninou? A co ho takhle zkusit s kokosem.

Související témata:

Načítám