Článek
Postup
01.
Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na nich nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte koření, kostičky mrkve a kousky fazolových lusků.
02.
Krátce promíchejte a do pánve přisypte odměřenou rýži. Když jsou zrnka zlatá, rozprostřete celou směs po pekáčku. Nezapomeňte k ní ještě před urovnáním přimíchat zrnka kukuřice! Směs zalijte připraveným zeleninovým vývarem.
03.
Do prázdné pánve teď přidejte olej a opečte na něm po dvou minutách z obou stran kuřecí řízky, které jste nasolili, opepřili a dochutili kořením.
04.
Takto „nastartované“ řízky položte na rýžovou směs a pekáček nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 25 až 30 minut. Snadné, šťavnaté a moc dobré!
Děláte často kuře se zeleninou? A co ho takhle zkusit s kokosem.