Článek
Postup
01.
Maso pokrájejte na kostky a osolte. Slaninu nakrájejte na kostičky a v hrnci opečte dozlatova. Pak ji vyjměte, podle potřeby přidejte kousek sádla a v rozpáleném tuku opečte dohněda maso. Smažte ho radši po částech, aby se opravdu zprudka zatáhlo po všech stranách – kdybyste ho přidali naráz, dno hrnce i tuk se ochladí a vy budete maso rovnou dusit. Opečenou část masa vyjměte a do hrnce vložte další část.
SEGEDÍN MŮŽETE PŘIPRAVIT NA STO ZPŮSOBŮ
02.
Když je všechno maso opečené a vyndané, ve výpeku orestujte dozlatova i nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte papriku, bobkový list a nové koření a nechte pár vteřin zpěnit, aby paprika pustila barvu a rozvoněla se. Pak podlijte horkým vývarem nebo vodou. Dejte pozor, aby se paprika nepřipálila – zhořkla by. Přidejte kmín, opečené maso i slaninu a pozvolna duste asi 1,5 hodiny doměkka.
03.
Až je maso prakticky měkké, přidejte lehce pokrájené kysané zelí a ještě asi 10 minutu duste, dokud nezměkne. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s houskovým knedlíkem (osvědčený postup najdete u receptu na svíčkovou omáčku se sekanou). Nejste si jistí v kramflecích? Podívejte se na video, kde najdete perfektní recept na houskové knedlíky krok za krokem.
Chutná vám kombinace masa a kysaného zelí? Vyzkoušejte kotlety pečené na kysaném zelí či kuřecí stehna na kysaném zelí. Skvělý je i nákyp s kysaným zelím a vepřovým masem.