Článek
Jak na jednoduchý makovec, aby byl vláčný a nadýchaný? Nastrouhejte do těsta jablka. Také skvěle chutná, pokud do něj nakrájíte na kostičky hrušky. Když koláč na plech polijete polevou a nakrájíte, získáte rychlé makové řezy.
Postup
01.
Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.
02.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a citronovou kůru. Umíte správně vyšlehat vejce?
03.
Ušlehejte hladké těsto. Pak do něj vmíchejte mák a nastrouhaná jablka. Pouze lehce promíchejte, už nešlehejte!
04.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
05.
Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho rozpustit a promíchejte. Hotovou polevu nalijte na vychladlý koláč. Nechte ztuhnout a poté nakrájejte. Znáte 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu?