Článek
Postup
01.
Kuře (na 4 porce vám bohatě stačí 3 kuřecí prsa, skvělá je nicméně i krůta) pokrájejte na menší podlouhlé kousky a minimálně na hodinu, nebo ještě lépe do druhého dne, naložte do pořádně osoleného a opepřeného podmáslí, do kterého prolisujte česnek.
02.
Mouku smíchejte s kořením a kypřicím práškem, také osolte a opepřete a marinované kousky v ní obalte. Poté je vraťte do podmáslí a znovu obalte v mouce, díky tomu bude těstíčko připomínat to z fast foodu.
03.
Kuře smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se šťouchanými bramborami, nebo v burgerové housce s majonézou a proužky salátu.
Tip: Ze zbylého podmáslí upečte čokoládovou bábovku nebo třeba ovesné lívance s jablky. Díky němu budou dezerty krásně vláčné!
Dali byste si raději něco dietnějšího? Zkuste plněné kuřecí kapsy se sýrem a špenátem nebo kuřecí kung-pao se zeleninou a nudlemi.