Článek
Postup
01.
Řízky rozpulte, aby se s nimi lépe pracovalo, a mezi dvěma pláty potravinářské fólie je z obou stran naklepejte.
02.
Tučný jogurt (řecký nebo smetanový) smíchejte s vajíčky, paprikou, hořčicí, prolisovaným česnekem, malou lžičkou soli a pořádnou dávkou čerstvě namletého pepře.
03.
Do této marinády maso den nebo dva předem naložte – právě díky tomu krásně zkřehne.
04.
Plátky poté obalte ve strouhance smíchané se sezamem a klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Olejem trochu pokapejte i samotné řízky.
05.
Pečte asi 20 minut při 200 °C dozlatova, v polovině můžete řízky otočit. Podávejte například s bramborovou přílohou a jednoduchým salátkem z čerstvých okurek a trochy octa, soli a pepře.
Tip: Pro ještě lehčí verzi použijte krůtí nebo kuřecí maso.
Máte nějaký tip na zdravější verzi klasického jídla? Samozřejmě ideálně takovou, která mu neubírá na chuti. Napište nám!