Hlavní obsah
3,0
(1270)

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Můžeme jak divé připravovat vychytané zeleninové a všelijaké jiné zdravé jednohubky, ale když jsou někde k mání miniřízečky, všichni jdou spolehlivě jako první stejně po nich. Znáte to také? Tak s námi čas od času rezignujte na zdravostravné pokusy a připravte extra křehké řízky z panenky marinované v jogurtu. Nedá se jim totiž odolat...

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na řízky
  • 1 vepřová panenka
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 vejce
  • 1/2 citronu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • řepkový olej
K podávání
  • citron
  • listová petržel
Článek

Postup

01.

Smíchejte všechny suroviny na marinádu: jogurt, vejce, šťávu z půlky citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, prolisovaný česnek a papriku (jestli nemáte rádi pálivé, dejte sladkou).

02.

Maso pokrájejte na asi centimetr široké plátky a minimálně dvě hodiny nechte marinovat. Ještě křehčí řízečky budou, když je v jogurtu necháte do druhého dne.

03.

Pak pomocí vidliček oklepejte maso od marinády a jako ve videu postupně obalujte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova v dostatečné vrstvě rozpáleného tuku. Nejvhodnější je řepkový olej nebo sádlo.

04.

Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte se skrojkem citronu. Já jsem přidala ještě čerstvou petržel.

Tip: Marinádu okořeňte podle svých představ, skvělé jsou i čerstvé bylinky nebo trocha hořčice. Nikdy ale nevynechejte jogurt a citronovou šťávu – právě díky nim maso zkřehne.

Pro zdravější verzi se podívejte na recept na řízky z trouby: šťavnaté, křupavé, bez smažení

Načítám