Článek
Postup
01.
Smíchejte všechny suroviny na marinádu: jogurt, vejce, šťávu z půlky citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, prolisovaný česnek a papriku (jestli nemáte rádi pálivé, dejte sladkou).
02.
Maso pokrájejte na asi centimetr široké plátky a minimálně dvě hodiny nechte marinovat. Ještě křehčí řízečky budou, když je v jogurtu necháte do druhého dne.
03.
Pak pomocí vidliček oklepejte maso od marinády a jako ve videu postupně obalujte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova v dostatečné vrstvě rozpáleného tuku. Nejvhodnější je řepkový olej nebo sádlo.
04.
Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte se skrojkem citronu. Já jsem přidala ještě čerstvou petržel.
Tip: Marinádu okořeňte podle svých představ, skvělé jsou i čerstvé bylinky nebo trocha hořčice. Nikdy ale nevynechejte jogurt a citronovou šťávu – právě díky nim maso zkřehne.
Pro zdravější verzi se podívejte na recept na řízky z trouby: šťavnaté, křupavé, bez smažení.