Článek
Pro přípravu tohoto jednoduchého letního pokrmu nemusíte zůstat jen u kuřete. Stejným způsobem snadno připravíte i chutnou rybu nebo plátek vepřového masa. Kombinujte bylinky a zeleninu a najděte svoji nejoblíbenější variantu!
Kuřecí maso v papilotě
Na 4 porce budete potřebovat: 4 stehenní kuřecí řízky, 4 plátky pancetty, 1 malou cuketu, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 12 cherry rajčátek, lístky rozmarýnu, lístky tymiánu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 g sýra feta, olivový olej na pokapání, plátky opečené bagety
Postup: Plátky masa jemně naklepejte, osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte na kolečka, papriky na proužky a česnek na plátky, rajčátka nechte vcelku. Připravte si 4 čtverce pečicího papíru o velkosti asi 25 krát 25 cm. Na každý dejte plátek pancetty, porci masa a pak namíchanou zeleninu spolu s bylinkami. Vše ještě mírně osolte, opepřete, pokapejte olejem a důkladně zabalte (můžete i svázat), aby při pečení neodtekla šťáva. Balíčky poskládejte na plech a pečte 40 minut až hodinku v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení rozbalte, posypte rozdrobeným sýrem a podávejte s opečenou bagetou.
Tip: Místo fety můžete podávat k hotovému jídlu například pikantní dip připravený ze zakysané smetany a směsi bylinek.
Je tolik způsobů, jak připravit kuřecí maso! Vyzkoušet můžete naše rychlé lahodné kari nebo kuřecí steak se zeleninovými hranolky.
Patří stehenní řízek mezi vaše oblíbené kousky masa? Co z něho připravujete nejraději?