Článek
Postup
01.
Pečivo nakrájejte na kostičky a namočte do mléka. Špenát a na plátky nakrájený česnek spařte v cedníku vroucí vodou. Až zelenina vychladne, vymačkejte ji a i s česnekem nasekejte.
02.
K namočenému pečivu přidejte namleté krůtí maso, nasekaný špenát, vejce, parmazán, sůl a pepř a dobře propracujte.
SKVĚLÉ RECEPTY Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA
03.
Mokrýma rukama vytvořte asi 10 karbanátků a osmažte je z obou stran na pánvi na oleji. (Anebo můžete upéct karbanátky v troubě.)
Tip: Nejlepší jsou karbanátky s bramborovou kaší.
Mleté (nejen krůtí) maso se hodí k mnoha úžasným úpravám. Tradiční a výtečná je krůtí sekaná s cuketou nebo pečené krůtí kuličky v rychlé rajské omáčce. A jestli chcete něco trochu jiného, tak zkuste asijské nudle s mletým krůtím a arašídovo-kokosovou omáčkou anebo zdravé cuketové závitky s mletým krůtím masem a sýrem.