Hlavní obsah
2,9
(46)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Mleté maso se těší oblibě u dětí i dospělých. Ať už se pustíte do sekané, nebo karbanátků, vždy sklidíte úspěch. Pojďte s námi tentokrát vyzkoušet sekanou se žampiony a sýrem: je šťavnatá, jemná a miluje ji celá rodina.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g míchaného mletého masa
  • 100 g sýra
  • 4 ks žampionů
  • 3 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 190 °C. Mleté maso (ideálně 50 % hovězího a 50 % vepřového) dejte do mísy. Tučnější sýr nastrouhejte, středně velké žampiony nakrájejte na kousky a obě ingredience nasypte k masu. Pak přidejte i vejce, strouhanku, sůl, pepř, a kdo chce, může dát i prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte, podle potřeby můžete přisypat ještě trochu strouhanky, aby masové těsto drželo hezky pohromadě.

02.

Hmotu rozdělte na poloviny a vytvořte dvě šišky. Každou dlaněmi pořádně proplácejte, abyste z ní dostali všechen vzduch. Pak šišky uhlaďte, položte do pekáče vedle sebe a dlaněmi potřete trochou oleje. Podlijte asi centimetrem vody a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut dozlatova, podle potřeby můžete během pečení ještě trochu podlít.

03.

Podávejte s bramborami nebo kaší, dobře poslouží ale i tmavé pečivo.

Čím sekanou nejraději dochucujete vy?

Související témata:

Načítám