Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 190 °C. Mleté maso (ideálně 50 % hovězího a 50 % vepřového) dejte do mísy. Tučnější sýr nastrouhejte, středně velké žampiony nakrájejte na kousky a obě ingredience nasypte k masu. Pak přidejte i vejce, strouhanku, sůl, pepř, a kdo chce, může dát i prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte, podle potřeby můžete přisypat ještě trochu strouhanky, aby masové těsto drželo hezky pohromadě.
02.
Hmotu rozdělte na poloviny a vytvořte dvě šišky. Každou dlaněmi pořádně proplácejte, abyste z ní dostali všechen vzduch. Pak šišky uhlaďte, položte do pekáče vedle sebe a dlaněmi potřete trochou oleje. Podlijte asi centimetrem vody a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut dozlatova, podle potřeby můžete během pečení ještě trochu podlít.
03.
Podávejte s bramborami nebo kaší, dobře poslouží ale i tmavé pečivo.
Čím sekanou nejraději dochucujete vy?