Článek
Postup
01.
Nejprve si opečte zeleninu do základu: cibuli a papriku dozlatova orestujte na troše oleje, vmíchejte česnek, nechte jen chvilinku rozvonět a stáhněte z ohně.
02.
Maso smíchejte se strouhankou (je to rychlejší než namáčet rohlíky), vejci, solí, čerstvě mletým pepřem, sýrem, majoránkou (hrst čerstvé nebo vrchovatá lžička sušené) a opečeným základem.
03.
Ze směsi vytvarujte 1 velkou nebo více malých šišek, které jako ve videu obalte ve slanině a pečte 20 minut při 180 °C. Pokud
04.
Mezitím smíchejte kečup s medem nebo hnědým cukrem, worcesterem a špetkou chilli. Předpečenou sekanou touto marinádou potřete a podle velikosti pečte dalších 20 až 30 minut.
Tip: Místo papriky dejte do základu třeba mrkev nebo nastrouhanou a lehce vyždímanou cuketu. Podle chuti můžete přidat i špetku chilli.
Souhlasíte, že slanina vylepší každé jídlo? A co takhle slaninová marmeláda (nebo spíše cibuláda), cupcakes s černým pivem a glazovanou slaninou nebo slaninové jednohubky s kapustičkami?