Článek
Postup
01.
02.
Den staré pečivo nakrájejte na kostky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
03.
Ve větší pánvi rozpalte olej a krátce na něm opečte cibuli. Osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a nudličky kapusty. Kapustu také krátce opečete – měla by lehce zavadnout a rozvonět se, potrvá to 2–3 minuty. Nakonec přidejte do pánve prolisovaný česnek a už jenom velmi krátce promíchejte se zeleninou. Podlijte malým množstvím vody a poduste asi 5 minut – kapusta by měla být vláčná, ale pořád jemně křupavá a voda téměř odpařená. Odstavte a nechte zchladnout.
04.
Rozpalte troubu na 180 °C, chlebíčkovou formu vymažte olejem a dobře vysypejte hrstí strouhanky. Do mísy dejte mleté maso, vejce, nasáknuté a vyždímané pečivo a hořčici. Řádně osolte, přidejte špetku pepře a majoránku a směs pořádně propracujte rukou na soudržnou hmotu. Nakonec vmíchejte vychladnutou podušenou kapustu a ještě jednou pořádně propracujte.
05.
Masovou směs napěchujte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 50 minut. Po upečení nechte chvíli zchladnout, vyklopte z formy a podávejte s bramborovou kaší.
06.
K masu na sekanou můžete přidat i malý kousek uzeného (a pečivo navlhčit uzeným vývarem), bude ještě lepší.
Nebo raději zkusíte elegantnější růžičkovou kapustu? Podívejte se na naše recepty. Na kolik způsobů si ji můžete připravit?