Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete chuť a vůni piva? Pak pro vás máme tip na staročeskou pivní polévku!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l světlého piva
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky cukru
  • 1 krajíc chleba
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks žloutků
  • 2 lžíce smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Pivo nalijte do kastrolu a zahřejte ho, přidejte máslo, cukr (můžete vynechat a přidávat třeba až nakonec), na kostičky pokrájený chléb a citronovou kůru. Dochuťte zázvorem, kmínem, solí a pepřem a krátce povařte.

02.

Poté polévku stáhněte z plotny a rozmíchejte v ní žloutky. Kdo má radši krémovější chuť, může vše doladit smetanou na vaření. Nakonec vše můžete posypat osmaženými kostičkami chleba a posekanými bylinkami.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 005,62 kJ
Bílkoviny12,87 g
Tuky35,95 g
Sacharidy90,96 g
Sůl6,52 g
SAFA16,53 g
Vláknina1,02 g
Cukry16,54 g
Související témata:

Načítám