Článek
Postup
01.
Pokud si rádi s pečením vyhrajete, je toto recept pro vás. Do hrnce nalejte vodu, přidejte kousky másla a sůl, postavte ho na plotnu a začněte pomalu zahřívat. Nepřežeňte to, jinak by se vám odpařilo příliš vody. Mezitím si zdvažte i mouku a vejce.
02.
Když se máslo rozpustí, zvyšte pod hrncem teplotu a nechte směs krátce probublat varem. Přesuňte vedle, zasypte moukou a asi dvě minuty intenzivně hmotu míchejte. Poté ji vraťte zpět na rozpálenou plotýnku a pokračujte v míchání asi další dvě minuty, dokud se vám těsto nezačne odlepovat od vařečky. V tu chvíli ho přesuňte do mísy a robotem nebo ručním šlehačem těsto asi 15 vteřin šlehejte, aby se část páry vypustila.
03.
Pokračujte ve šlehání a asi po 50 ml přilévejte vejce, vždy tak, aby se tekutina vstřebala. Když je hotovo, přendejte těsto do dvou zdobicích sáčků a nechte je v lednici zchladnout na pokojovou teplotu. Těsto pak stříkejte do silikonových formiček na led (tvar je na vás) až po okraj. Zabalte do potravinové fólie a nechte v mrazáku minimálně 4 hodiny (v mrazáku vydrží až měsíc). Jedině tak si udrží později tvar.
04.
Po uplynutí doby rozpalte troubu na 175 stupňů na klasický ohřev. Srdíčka vyklopte z formiček a rozložte po plechu s pečicím papírem v rozestupu asi 2 centimetry. Pečte 40 minut, poté teplotu snižte na 160 stupňů a dopékejte dozlatova (troubu minimálně půl hodiny nesmíte vůbec otevřít).
05.
Vychladlá srdíčka je třeba naplnit krémem a namočit do čokolády. Na krém stačí rozmixovat ostružiny, vyšlehat smetanu a vše společně smíchat s mascarpone a cukrem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni s olejem. Tenkou hubičkou stříkejte náplň do srdíček a namáčejte je. Hotovo!
Pokud už se odpalovaného těsta nebojíte, vyzkoušejte i Krémeš „Tatry“ či pusinky s vanilkovým krémem.