Článek
Postup
01.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na klínky. Omyjte papriky, odstraňte z nich semínka, podélně je rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich "bubáka" a část semínek a nakrájejte je na měsíčky. Česnek prolisujte.
02.
Vepřové kotlety pořádně omyjte a odstraňte případné úlomky kostí. Osušte a okraj s tukem dva až třikrát nařízněte. Kotlety mírně naklepejte, osolte a opepřete je z obou stran.
03.
Ve větší těžší pánvi rozpalte sádlo a kotlety na něm opečte z obou stran do barvy. Vyjměte je a odložte na talíř, na rozpálený tuk vsypte klínky cibule a opečte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, zamíchejte a pánev částečně stáhněte z ohně. Směs posypte mletou paprikou, dobře ji rozmíchejte v tuku a podlijte vývarem (pokud ho nemáte, postačí i voda). Přidejte rajčata a papriky a do pánve vraťte kotlety i se šťávou, kterou pustily. Osolte a duste do měkka asi 40 minut. Podávejte s vařenou rýží.
Dáváte přednost starým osvědčeným receptům, nebo raději zkoušíte nové?