Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa ve vysoké části seřízněte, aby nebyla tak vysoká a lépe se na grilu propekla.
02.
Připravte si marinádu. Ve větší míse smíchejte všechny suroviny a maso v marinádě obalte. Mísu zakryjte fólií a nechte v lednici dvě hodiny odpočívat.
03.
Připravte si cuketu do salátu. Nakrájejte ji podélně na tenké plátky, lehce je potřete olivovým olejem, osolte a rychle ogrilujte.
04.
Na rozpálený gril vložte marinované kuřecí maso a opékejte z obou stran. Menším kusům bude stačit cca 7 minut. Grilované maso přendejte na talíř a nechte chvilku odpočívat.
05.
Připravte si citronový dresink. V misce prošlehejte všechny suroviny, přidat můžete i trochu nastrouhané citronové kůry, ale pouze žlutou část (bílá je hořká).
06.
Do talířů nebo misek rozprostřete špenátové listy a grilovanou cuketu. Maso nakrájejte na plátky a naservírujte na salát. Posypejte sezamovými semínky a podávejte s dresinkem. Přidat můžete i nakrájený citron.
Grilovaná zelenina je vynikající a vždycky si k ní můžete opéct kousek masa či sýra. Zkuste řecký salát z grilované zeleniny nebo těstovinový salát s pečenou zeleninou.