Článek
Postup
01.
Nejprve rozmixujte čerstvý špenát v mléce. Chce to trochu trpělivosti, ale jde to i tyčovým mixérem.
02.
Ve vyšší pánvi na másle krátce osmažte nasekaný česnek a cibulku. Přidejte hladkou mouku a společně orestujte.
ZAHUŠTĚNÉ OMÁČKY SE ZELENINOU JSOU VELICE OBLÍBENÉ
03.
Na jíšku nalijte špenátovou směs a důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Směs přiveďte k varu a vařte asi pět minut. Nakonec přidejte strouhaný parmazán a na zjemnění smetanu a chvíli provařte. Jak správně udělat domácí jíšku?
04.
Nakonec prívarok dosolte a opepřete. Podávejte ho s vařenými bramborami a volským okem.
Máte rádi podobná jídla? Dejte si zadělávané kedlubny anebo pikantní kapustičky na smetaně.