Článek
Postup
01.
Do prosáté mouky vložte plátky másla a prsty vše zpracovávejte tak dlouho, až budete mít drobenku. Z hrudkovité směsi vytvořte kopeček, do něj udělejte důlek a tam přidejte studenou vodu či žloutek, až vzniknou drobné kuličky těsta, urovnejte jej do koláčové formy.
02.
Špenát rozmrazte a spařte spolu s trochou pepře, soli a jemně nasekaným česnekem na lžíci olivového oleje, až bude měkký. Pak přimíchejte tvaroh nebo ricottu, parmezán, muškátový oříšek a trochu bazalky a dobromysl. Do špenátové náplně vyhlubte 5 hlubokých „hnízd“, koláč vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia.
03.
Po této době, když už je náplň téměř tuhá, do vytvořených dolíčků rozklepněte vajíčka (pokud se nevejde celý bílek, nic se neděje), žloutky osolte a zlehka opepřete a vložte ještě asi na 10 minut do trouby, až budou hotové i žloutky. Můžete podávat!