Hlavní obsah
3,3
(68)
Foto: VIOLA VONGREJOVÁ

Foto: VIOLA VONGREJOVÁ

Saláty, ve kterých se kombinuje ovoce se zeleninou, chutnají nejlépe. A z této kombinace jahod a špenátu budete příjemně překvapení. Navíc v kombinaci s balkánským sýrem, ořechy a brusinkami dostanete vyvážený salát.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na salát
  • 130 g baby špenátu
  • 1 svazek ředkviček
  • 250 g čerstvých jahod
  • 180 g balkánského sýru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 hrst ořechů
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks červené cibule
Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • limetková šťáva
  • sůl
  • pepř
Článek

01.

Smíchejte olivový olej s balzamikovým octem, medem, šťávou z půl limetky. Důkladně promíchejte, až se všechny přísady spojí. Poté dle chuti přidejte trochu soli a pepře. Zálivku můžete případně naředit 1 lžící vody, pokud máte rádi tekutější

02.

Jahody nakrájejte na čtvrtiny a pokud jsou opravdu velké, tak ještě přepulte. Baby špenát opatrně opláchněte vodou, aby se listy nepolámaly. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli zase na nudličky. Nakonec jarní cibulku zešikma nakrájejte na kolečka. 

03.

Balkánský sýr lehce osušte v ubrousku, abyste ho zbavili přebytečné tekutiny. Dejte do mísy všechnu zeleninu, kromě špenátu a jahod. Trochu jarní cibulky si však ponechte na závěrečné ozdobení. K zelenině přidejte ořechy, brusinky, téměř celý rozdrobený sýr a dresink. Jemně promíchejte.

04.

Nakonec přidejte do mísy také jahody, špenát a bazalku. Velmi opatrně jednou nebo dvakrát promíchejte. 

Tip: Před podáváním salát ještě lehce posypte jarní cibulkou, sýrem, pár brusinkami a semínky.

Načítám