Článek
Postup
01.
Krajíc chleba opečte na suché pánvi dokřupava. Pak ho potřete stroužkem česneku a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Dejte stranou.
02.
Vejce rozšlehejte v misce, osolte a opepřete. V pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm nadrobno nakrájené jarní cibulky a přidejte špenát. Míchejte a nechte ho zavadnout. Ochuťte muškátovým oříškem.
03.
Do jiné pánve nebo pekáčku rozložte natrhané kousky chleba. Přidejte špenátovou směs, rovnoměrně ji rozetřete po ploše pánve a navrch nalijte vejce.
04.
Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte, dokud se vejce nezatáhnou. Bude to trvat tak 8 až 10 minut. Při podávání můžete posypat nasekanou petrželkou.
Máte rádi omelety a znáte triky, jak ji udělat, aby byla dokonale nadýchaná?
Vyzkoušejte ji s cuketou a kozím sýrem nebo s jablky, smetanou a vanilkou.