Hlavní obsah
3,7
(14)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Práce s listovým těstem je rychlá a jednoduchá, a navíc je velmi oblíbené jak ve sladkých, tak i ve slaných variantách. Pro dnešek jsme pro vás připravili tip na špenátové šneky, tak neváhejte a vyzkoušejte je.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 kusů
  • 250 g listového těsta
  • 1 hrst hladké mouky
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g šunky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
Článek

Postup

01.

Těsto rozválejte na pomoučeném válu na asi 3 mm tenký plát obdélníkového tvaru a celé ho poklaďte plátky šunky.

02.

Špenát rozmrazte nebo spařte (čerstvý špenát je navíc třeba předem trochu nasekat) na lžíci olivového oleje a dochuťte utřeným česnekem, solí, pepřem a bazalkou.

03.

Hotovou špenátovou směs rozetřete rovnoměrně po celé ploše listového těsta, a to pak srolujte v závin. Plech vystelte pečicím papírem a roládu opatrně nakrájejte ostrým nožem na asi 5 mm silná kolečka. Ta pak klaďte vedle sebe na plech.

04.

Šneky pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut dokud nezrůžoví.

Špenát je zdravý a navíc i výborný, proto vyzkoušejte i další recepty, třeba ten na omáčku ze špenátu a bazalky.

Načítám