Článek
Postup
01.
Těsto rozválejte na pomoučeném válu na asi 3 mm tenký plát obdélníkového tvaru a celé ho poklaďte plátky šunky.
02.
Špenát rozmrazte nebo spařte (čerstvý špenát je navíc třeba předem trochu nasekat) na lžíci olivového oleje a dochuťte utřeným česnekem, solí, pepřem a bazalkou.
03.
Hotovou špenátovou směs rozetřete rovnoměrně po celé ploše listového těsta, a to pak srolujte v závin. Plech vystelte pečicím papírem a roládu opatrně nakrájejte ostrým nožem na asi 5 mm silná kolečka. Ta pak klaďte vedle sebe na plech.
04.
Šneky pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut dokud nezrůžoví.
Špenát je zdravý a navíc i výborný, proto vyzkoušejte i další recepty, třeba ten na omáčku ze špenátu a bazalky.