Hlavní obsah
3,7
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Toho, kdo vyrostl na Pepkovi námořníkovi, nijak nerozhodí ani fakt, že se, co se týče obsahu železa ve špenátu, vědci sekli o desetinnou čárku. S každým soustem je totiž i tak cítit příval zdraví a síly! Zkuste i nápadité palačinky!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 3 ks vejce
  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 hrnky listového špenátu
  • 1 lžíce oleje
K podávání
  • 200 g mozzarelly
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 svazku čerstvé bazalky
  • 2 lžičky balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Z vajíček, mléka, mouky a soli ušlehejte řidší těsto a vmíchejte do něj najemno rozmixovaný špenát. Nechte alespoň 20 minut odstát (zabráníte tím trhání při smažení).

02.

Na olejem pomazané pánvi pečte z obou stran tenké palačinky. Podávejte s plátky mozzarelly a rajčat s čerstvou bazalkou a pokapané balzámovým octem.

Špenátové palačinky můžete také zkusit zapéct.

Načítám