Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vlašské ořechy jsou zdravé a dobré. Jsou výborné jen tak na zobání, ale dají se použít i při vaření a pečení. A rozhodně se nehodí jen do sladké kuchyně. Udělejte si jednoduché špenátové karbanátky se sýrem (milovníci masa přidají mleté drůbeží).

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g listového špenátu
  • 40 g ovesných vloček
  • 40 g vlašských ořechů
  • 80 g sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Na lžíci oleje nechte rozvonět nasekaný česnek a chilli papričku, přidejte špenát, osolte a počkejte, až zavadne. Opepřete, vmíchejte ovesné vločky, najemno nasekané ořechy a nechte trochu vychladnout. Vmíchejte sýr (např. parmezán a goudu), tvarujte placičky a z obou stran je dozlatova opečte na rozpáleném oleji.

Tip: Jestli nejste zastánci vegetariánských karbanátků, přidejte ke směsi i vajíčko a mleté drůbeží maso.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie5 399,13 kJ
Bílkoviny37,33 g
Tuky109,58 g
Sacharidy38,26 g
Sůl2,46 g
SAFA21,13 g
Vláknina10,24 g
Cukry5,97 g

Načítám