Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Špenátové noky podávejte jako přílohu nebo je promíchejte s plátkem másla a posypte hojně parmazánem nebo gorgonzolou.

45 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g listového špenátu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vodě, ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte. Dejte je na vál, doprostřed vyklepněte vejce, prohněťte a pomalu přimíchávejte prosátou mouku, špetku soli a najemno nasekaný špenát. Z těsta vytvořte válečky, které nakrájejte na  prst silné kousky, dlouhé 3 cm. Gnocchi vložte do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie920 kJ
Bílkoviny8,89 g
Tuky2,06 g
Sacharidy40,63 g
Sůl1,61 g
SAFA0,58 g
Vláknina4,13 g
Cukry2,58 g

Načítám