Článek
Postup
01.
Špenát na kapce olejte asi 3 minut osmahněte (můžete přidat kousky nadrobno pokrájené šalotky) a nechte vychladnout. Žloutky umíchejte s hrubou moukou, práškem do pečiva a solí. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků a špenát.
02.
Těsto rozprostřete na pečicí papír a vložte do trouby na 12 minut při 200 stupních Celsia (horkovzdušné trouby na 185 stupňů).
03.
Roládu vyndejte, přiklopte dalším archem pečicího papíru a ještě horkou ji zabalte. Nechte vychladnout.
04.
Z tvarohu, zakysané smetany, nahrubo strouhaného sýru, prolisovaného česneku a na kousky pokrájené papriky vytvořte náplň.
05.
Zchladlou roládu jí potřete, znovu zabalte a nechte ideálně přes noc uležet v lednici.
Pokud máte radši masovou roládu, upečte si tu z mletého masa.