Článek
Postup
01.
Špenát spařte v cedníku vařící vodou, nechte vychladnout a pořádně vyždímejte. Rozmixujte se žloutky a opatrně přimíchejte z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh.
02.
Ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku, rozetřete v asi 7 mm vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C pečte asi 15 minut, až povrch zpevní a jen malinko zezlátne.
03.
Ihned po vytažení z trouby překryjte čistou utěrkou, otočte, sloupněte papír a i s utěrkou zarolujte. Sýr smíchejte s nasekanou pažitkou a rajčaty a ochuťte prolisovaným česnekem, trochou citronové šťávy, solí a čerstvě mletým pepřem. Vychladlou roládu potřete náplní, zarolujte a krájejte na plátky.
Máte rádi špenát? Pak určitě vyzkoušejte jarní recepty plné této zdravé listové zeleniny.