Hlavní obsah
3,8
(17)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Nejen na Velikonoce se vám budou hodit svěží březnové recepty z jarní zeleniny, kterými potěšíte koledníky i nečekanou návštěvu. Znáte špenátovou roládu?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 200 g listového špenátu
  • 4 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
Náplň
  • 300 g čerstvého sýra
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks citronu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Špenát spařte v cedníku vařící vodou, nechte vychladnout a pořádně vyždímejte. Rozmixujte se žloutky a opatrně přimíchejte z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh.

02.

Ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku, rozetřete v asi 7 mm vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C pečte asi 15 minut, až povrch zpevní a jen malinko zezlátne.

03.

Ihned po vytažení z trouby překryjte čistou utěrkou, otočte, sloupněte papír a i s utěrkou zarolujte. Sýr smíchejte s nasekanou pažitkou a rajčaty a ochuťte prolisovaným česnekem, trochou citronové šťávy, solí a čerstvě mletým pepřem. Vychladlou roládu potřete náplní, zarolujte a krájejte na plátky.

Máte rádi špenát? Pak určitě vyzkoušejte jarní recepty plné této zdravé listové zeleniny.

Související témata:

Načítám