Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smetanová polévka se špenátem, těstovinami a parmazánovými krutony je rychlá, sytá a chutná božsky.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g těstovin
  • 1 hrst listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 ks bagety
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě na skus a sceďte. Bagetu nakrájejte na kostičky, které dejte na plech vyložený pečicím papírem, posypte je strouhaným parmazánem a zapečte v troubě. 

02.

Do hlubšího hrnce vložte překrájený špenát, který zalijte 3/4 l vody a přiveďte k varu. Jakmile je spařený, stáhněte jej z ohně a vmíchejte smetanu. Vraťte na plotnu, přidejte prolisovaný česnek a asi 10 minut povařte 

03.

Mezitím na suché pánvi orestujte sezamová semínka. Jakmile je polévka hotová, promíchejte ji s uvařenými těstovinami a podávejte se semínky a parmazánovými krutony.

Načítám