Článek
Hledáte lahodný a výživný oběd? Zkuste krémovou špenátovou polévku! Tato polévka je plná chuti a vitaminů, a navíc se velmi snadno připravuje. Špenát dodává polévce krásnou zelenou barvu a bohatou chuť a lžíce smetany je pomyslnou třešničkou na... polévce.
Postup
01.
Na másle osmahněte nakrájenou cibuli, přihoďte na plátky nakrájené tři stroužky česneku a než stačí zezlátnout, přisypejte 2 lžíce hladké mouky. Ze směsi usmažte světlou jíšku, kterou zalijte 1 litrem zeleninového vývaru, a nechte 10 minut povařit.
02.
Do polévkového základu přidejte špenát, smetanu na vaření a nechte dalších 5–10 minut vařit. Vše částečně rozmixujte ponorným mixérem tak, aby v polévce zůstaly kousky, podle chuti dosolte a ozdobte smetanou.