Hlavní obsah
2,8
(15)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud jste pohanku v kuchyni ještě nikdy nezkoušeli a bojíte se, že s ní bude stejně práce jako luštěninami, nemusíte se bát. Pohanka je za 20 minut hotová, a když k ní přidáte ty správné suroviny, zaručeně si pochutnáte.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g pohanky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g listového špenátu
  • 1 ks červené papriky
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Pohanku uvařte dle návodu v zeleninovém vývaru (minutu povařit, 20 minut odstát).

02.

Na pánvi rozpalte olej, orestujte na něm na hrubo pokrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidejte do základu na plátky pokrájený česnek, hrášek i oprané lístky špenátu a nechte vše prohřát. Přidejte přeceděnou pohanku, dolaďte solí a pepřem a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 968,64 kJ
Bílkoviny39,42 g
Tuky36,77 g
Sacharidy169,9 g
Sůl7,01 g
SAFA5,24 g
Vláknina36,61 g
Cukry23,03 g
Související témata:

Načítám