Hlavní obsah
2,9
(16)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud jste pohanku v kuchyni ještě nikdy nezkoušeli a bojíte se, že s ní bude stejně práce jako luštěninami, nemusíte se bát. Pohanka je za 20 minut hotová, a když k ní přidáte ty správné suroviny, zaručeně si pochutnáte.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g pohanky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g listového špenátu
  • 1 ks červené papriky
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Pohanku uvařte dle návodu v zeleninovém vývaru (minutu povařit, 20 minut odstát).

02.

Na pánvi rozpalte olej, orestujte na něm na hrubo pokrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidejte do základu na plátky pokrájený česnek, hrášek i oprané lístky špenátu a nechte vše prohřát. Přidejte přeceděnou pohanku, dolaďte solí a pepřem a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 242,16 kJ
Bílkoviny9,86 g
Tuky9,19 g
Sacharidy42,48 g
Sůl1,75 g
SAFA1,31 g
Vláknina9,15 g
Cukry5,76 g
Související témata:

Načítám