Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z obou stran klobásky. Ty vyjměte a do tuku dejte jemně nasekaný česnek a cibulku s natí, oboje orestujte dozlatova. Nakonec přimíchejte rozmražený špenát, který nechte prohřát. Pokud používáte špenát čerstvý, nechte ho na pánvi spařit.
02.
V míse rozšlehejte vajíčka, a následně do nich rozmíchejte i zakysanou smetanu. Plamen pod pánví nechte zapnutý na střední úrovni.
03.
Špenátovou směs rovnoměrně rozprostřete, zalijte vajíčky, a už nemíchejte! Zatímco vajíčka tuhnou, vmáčkněte do nich opečené klobásky. Nechte ještě asi 4 minuty na plotně a zatím vše posypte nastrouhaným čedarem. Pak pánev přemístěte do trouby a nechtě ještě asi 10 minut zapéct. Podávejte se zeleninovým salátem!