Článek
Jak se dostanou nejlepší špekáčky k vašemu táboráku? Tak, že při nákupu sáhnete po těch opravdu kvalitních! Máme pro vás rady, které vám pomůžou s výběrem hned v obchodě, tipy na konkrétní výrobky z aktuálního testu a také popis, jak by měl takový ideální špekáček po upečení vypadat! Víte to?
Podle čeho poznat nej špekáčky (nejen v obchodě)?
- Podle ceny:Podezřele nízká standardní cena může sloužit jako varovný vykřičník, a je na místě detailně studovat etiketu nebo si u obsluhy pultu vyžádat podrobnosti. Očekávejte cenu okolo 75 Kč za kilo, spíš více.
- Podle názvu:Od opékáčků, buřtů či buřtíků ruce pryč! Jen pro název špekáčky platí přísná legislativa. Tvrdší podmínky musejí splňovat špekáčky s označením zaručená tradiční specialita.
- Podle složení:Hledejte kombinaci hovězího a vepřového (případně telecího) masa.
- Podle zkušeností: Dobrý špekáček by se měl při opékání rozvinout a pouštět šťávu, při ochutnávce pak musí být křupavý a nelepit se, střívko by také nemělo zčernat.
- Podle tuku:Kostičky, které vidíte na řezu, by po opékání při nakrojení neměly vypadávat, ale držet mozaiku.
Chcete znát konkrétní výrobky, které (ne)stojí za nákup? Podívejte se na tipy z testu pořadu A dost! televize Stream.cz!
Bonusové video s kompletními výsledky si můžete prohlédnout na Streamu zde. Anebo potřebujete znát inspiraci pro srpnové vaření?