Článek
Postup
01.
Maso mezi dvěma archy potravinářské fólie rozklepejte do tenka (díky fólii se nebude trhat), lehce osolte (sýr a slanina jsou dost slané samy o sobě) a pořádně opepřete.
02.
Hořčici smíchejte s kečupem a polovinou velké, nadrobno pokrájené cibule. Plátky směsí potřete a obložte proužky okurek, slaniny a sýra.
03.
Zaviňte a spojte párátky. Dejte do pekáče vyloženého zbylou pokrájenou a lehce osolenou cibulí, podlijte asi půllitrem vody a při 180 °C pečte 1–1,5 hodiny doměkka. Sýr vyteče a vytvoří výborný výpek, takže se netrapte, když se vám závitky rozevřou. V případě potřeby přilijte vodu.
04.
Podávejte s rýží.
Tip: Na tento recept jsem narazila přímo v Lošticích. Kromě podnikové prodejny zde najdete i Muzeum Olomouckých tvarůžků, kde se dozvíte vše o historii a výrobě této aromatické pochoutky. Doporučuji navštívit i Tvarůžkovou cukrárnu (pobočku má také v Olomouci) a ochutnat například tvarůžkovou zmrzlinu.
Máte rádi podobně pikantní chutě, nebo kombinace cibule, tvarůžků a vepřového není nic pro vás?