Článek
Cestování do Španělska je pro mne vždy spojeno i s poznáváním tamní kuchyně. Kromě receptů jsem si přivezla také zjištění, že kuchyně toho kterého regionu je vždy v něčem ta nejlepší a ostatní ji pouze kopírují. Vybrala jsem pro vás proto 3 recepty charakteristické pro 3 města: Valencii, Granadu a Barcelonu.
Valencie je městem rýžové paelly, které je asi sto druhů: použít do ní můžete různá masa (tradiční je králičí), chorizo, mořské plody, ryby i rozmanitou zeleninu. V Granadě jsem se naučila údajně tu nejtradičnější sangríi a především to, že sangría není ovocný salát, takže džbery plné ovoce jsou spíše výtvorem pro turisty.
Abychom nezapomněli na Katalánsko (o kterém před místními nikdy nedoporučuji mluvit jako o Španělsku), jako dezert bude crema catalana, krém připomínající crème brûlée, ale připravený z mléka a ovoněný skořicí a citronovou kůrou.
Zachutnalo vám na dovolené něco natolik, že jste si přivezli recept? Co třeba vrásčité brambůrky papas arrugadas z Kanárských ostrovů nebo italské sépiové rizoto, malinové tiramisu či rajčatová polévka?