Článek
Postup
01.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na asi 5centimetrové špalíčky.
02.
Spolu s medem, vodou a zázvorem je 5 až 10 minut povařte, aby trochu změkly, ale přitom stále držely tvar.
03.
Rebarboru vyndejte a šťávu ještě chvíli vařte, aby zhoustla.
04.
Změklé máslo utřete s cukrem a žloutky, vmíchejte jogurt, citronovou kůru, mouku, kypřicí prášek, špetku soli a mák.
05.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do těsta.
06.
Na dno dortové formy vyložené pečicím papírem rozložte rebarboru, překryjte těstem a pečte asi hodinu při 180 °C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení téměř suchá.
07.
Nechte 15 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte a studený koláč potřete sirupem.
Jaký koláč máte nejraději vy?