Článek
Postup
01.
Začněte tím, že smícháte sypké ingredience – špaldovou mouku, špetku soli a třtinový cukr.
02.
Do suché směsi přidejte vejce, mléko a jogurt a dobře promíchejte, až vznikne řídší hladké těsto.
03.
Hotové těsto nechejte alespoň pět minut odstát, díky tomu se budou palačinky lépe dělat.
04.
Na rozpálenou palačinkovou pánev lehce vytřenou olejem lijte naběračkou těsto, tvořte palačinky (vyšlo mi osm velkých palačinek) a krátce je opečte z obou stran.
05.
Hotové palačinky potřete jahodovou marmeládou (nebo jinou oblíbenou) a podávejte s čerstvými jahodami.
Tip: Palačinky můžete před servírováním lehce polít rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Že jsou palačinky nuda? Vsaďte na barevné těsto i originální náplně a dělejte je nasladko i naslano. Zbyla vám špaldová mouka? Udělejte si špaldové dukátové buchtičky anebo špaldové lívance z ricotty.