Článek
Postup
01.
Brambory (asi 600 gramů) nastrouhejte najemno a nechte chvíli pustit vodu. Mezitím nadrobno pokrájejte cibuli (100 gramů), nastrouhejte sýr a očistěte česnek (množství upravte dle chuti).
BRAMBORÁKOVÉ VARIACE
02.
Z brambor vymačkejte co nejvíce tekutiny, přidejte cibuli, sýr, prolisovaný česnek, vejce, mouku (klidně obyčejnou pšeničnou), dost osolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem a tymiánem nebo klasickou majoránkou.
03.
Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu sádla a rukama s pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky, které pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce a podávejte jen tak, s kysaným zelím nebo s kysanou smetanou ochucenou oblíbenou hořčicí.
Podobnou kombinaci si vychutnáte i v tomto bramborovém koláči se sýrem a cibulí nebo bramborových plackách ze zbylých brambor, obojí je výtečné!