Článek
Postup
01.
Mouku dobře vyšlehejte s mlékem dohladka. Přidejte vejce, asi pořádnou hrst čerstvého nasekaného nebo 3 lžíce pesta z medvědího česneku a trochu soli. Nechte odležet, palačinky se pak nebudou trhat.
02.
Květák rozkrájejte na malé růžičky a začněte opékat na oleji. Až začne hnědnout, přidejte na proužky nakrájenou cibulku a nakonec plátky žampionů. Osolte a opepřete.
03.
Na rozpálené pánvi (podle stupně její nepřilnavosti ji potírejte trochou oleje) pečte palačinky, které poté potírejte lučinou a plňte zeleninovou směsí.
Tip: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem - to nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.
Podívejte se také, kdy a kde medvědí česnek roste a jak ho zpracovat.