Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků. V míse žloutky utřete s cukrem do husté a nadýchané pěny. V jiné míse smíchejte hladkou a špaldovou mouku s práškem do pečiva.
02.
Ke žloutkové směsi postupně přidávejte smetanu a sypkou směs. Vmíchejte citronovou kůru a ušlehejte těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
BÁBOVKOVÉ ORGIE
03.
Opatrně ho zapracujte do těsta. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Vmíchejte ji a těsto už nešlehejte.
04.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Na vysypání můžete použít i mleté oříšky.
05.
Bábovku pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Horkou formu pak zabalte do utěrky, kterou předtím namočte do studené vody, a bábovku vyklopte.