Hlavní obsah
2,8
(58)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vracíte se večer pozdě domů, ale přesto chcete rodině nabídnout teplou večeři? Pak vyzkoušejte tyhle špagety! Za 15 minut jsou na stole.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 350 g špaget
  • 350 g rajčat
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1,5 hrnku hovězího vývaru
  • 1 hrnek bílého vína
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst černých oliv
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kousky a zprudka orestujte na 2 lžících oleje. Zalejte vývarem, vínem a sekanými rajčaty, přidejte těstoviny, na poloviny nakrájená rajčátka, na plátky pokrájený česnek, nasekanou bazalku a chilli papričku, proužky cibule, lžíci oleje a lžičku soli.

02.

Přiveďte k varu, přiklopte a za občasného míchání vařte tak dlouho, až jsou těstoviny na skus uvařené. Kdyby bylo potřeba, přidejte ještě vývar nebo vodu. Na závěr vmíchejte černé olivy.

Tip: Přípravu jídla můžete urychlit tím, že maso nebudete opékat a všechny ingredience jednoduše vhodíte do vroucího vývaru s vínem. Opečením ale maso získá lepší chuť, a jestli úplně nepospícháte, přidejte k němu na chvíli i cibuli, chilli papričku a česnek, a až poté ostatní ingredience a tekutinu. Jídlo tak bude mít lepší chuť a stále zašpiníte jen jeden hrnec.

Podívejte se i na další špagetové recepty.

Související témata:

Načítám