Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kousky a zprudka orestujte na 2 lžících oleje. Zalejte vývarem, vínem a sekanými rajčaty, přidejte těstoviny, na poloviny nakrájená rajčátka, na plátky pokrájený česnek, nasekanou bazalku a chilli papričku, proužky cibule, lžíci oleje a lžičku soli.
02.
Přiveďte k varu, přiklopte a za občasného míchání vařte tak dlouho, až jsou těstoviny na skus uvařené. Kdyby bylo potřeba, přidejte ještě vývar nebo vodu. Na závěr vmíchejte černé olivy.
Tip: Přípravu jídla můžete urychlit tím, že maso nebudete opékat a všechny ingredience jednoduše vhodíte do vroucího vývaru s vínem. Opečením ale maso získá lepší chuť, a jestli úplně nepospícháte, přidejte k němu na chvíli i cibuli, chilli papričku a česnek, a až poté ostatní ingredience a tekutinu. Jídlo tak bude mít lepší chuť a stále zašpiníte jen jeden hrnec.
Podívejte se i na další špagetové recepty.