Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Smetanová sýrová omáčka s rozpečenou slaninou pozvedne špagety o třídu výš. Pokud nemáte čerstvou bazalku, použijte oregano nebo petrželku.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 ks cibule
  • 150 g slaniny
  • 250 ml smetany
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 150 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě spolu se dvěma lžícemi olivového oleje na skus. Jednu naběračku vody z uvařených špaget si pak dejte stranou. Těstoviny sceďte a umístěte na teplé místo.

02.

Mezitím cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a nivu rozdrolte nebo nastrouhejte. Rozehřejte si velkou hlubší pánev a v ní nasucho orestujte slaninu. Jakmile pustí tuk, přidejte cibulku a obojí osmahněte dozlatova. 

03.

Podlijte vodou ze špaget, osolte, opepřete, přidejte bazalku a pět minut povařte. Poté směs zalijte smetanou, vmíchejte sýr Philadelphia a rozdrolenou nivu. Jakmile se sýry rozpustí, směs promíchejte se špagetami. Podávejte ozdobené bazalkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 201,68 kJ
Bílkoviny36,14 g
Tuky50,27 g
Sacharidy101,09 g
Sůl8,19 g
SAFA26,17 g
Vláknina6 g
Cukry11,95 g

Načítám