Článek
Postup
01.
Špagety dejte vařit do osolené vody, dle návodu na obalu.
02.
Mezitím si na proužky pokrájejte zeleninu, na kterou máte zrovna chuť. Papriky různých barev a fazolové lusky jsou základ. Přidat ale můžete i cuketu nebo zelený chřest. Množství zeleniny a špaget by mělo být po uvaření vyrovnané.
03.
Zeleninu krátce (stačí tři minuty, aby zůstala křupavá) orestujete na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Nakonec ji posypte čerstvě mletým pepřem, hrubozrnnou solí a odstavte z plotny.
04.
Rozpalte grilovací pánev, na níž upečte osolený a opepřený filet z lososa – z každé strany cca čtyři minutky. Uvařené špagety slijte a promíchejte se zeleninou, podle chuti ještě opepřete a dosolte. Podáváme lososa umístěného na špagetách.
Lososem můžete zkusit naplnit přímo těstoviny.