Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kombinace gorgonzoly, hrušek a špaget? Fenomenální! Tohle jídlo vás jistě nadchne!

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Omáčka
  • 15 dkg gorgonzoly
  • 1 ks hrušek
  • 1 lžička másla
  • 1 dl mléka
K podávání
  • 2 porce špaget
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Do kastrůlku dejte kousek másla, přidejte gorgonzolu, podlijte trochou mléka a na co nejmírnějším plameni nechte gorgonzolu rozpouštět.

02.

Do rozpuštěného sýru přidejte na kostičky nakrájenou a oloupanou hrušku, osolte, opepřete a nechte asi 10–15 minut provařit, aby hruška změkla a pustila chuť. V omáčce jsou dobré také vlašské ořechy, jestli je doma máte, klidně jich na závěr pár přihoďte!

Máte rádi chuť gorgonzoly? Pokud ne, vyzkoušejte těstoviny s jiným druhem sýru. Co třeba tyto?

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie5 057,32 kJ
Bílkoviny51,39 g
Tuky46,91 g
Sacharidy140,18 g
Sůl10,11 g
SAFA31,58 g
Vláknina11,55 g
Cukry28,29 g
Související témata:

Načítám