Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka a řapíkatý celer na kousky. Zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli.
02.
Po chvíli přidejte česnek a nechte ho provonět. Poté přidejte mrkev a celer, vše promíchejte a krátce opečte.
03.
Do základu pak vmíchejte propláchnutou čočku, loupaná rajčata a zázvor. Vše promíchejte, osolte, opepřete a zalejte polovinou vývaru. Směs přiveďte k varu. V průběhu vaření občas promíchejte a dolévejte vývar.
04.
Když je čočka měkká, omáčku stáhněte z ohně. Podávejte se špagetami, posypané hoblinkami parmezánu. Hotový pokrm můžete na talíři nakonec ozdobit lístky bazalky nebo bylinkami podle chuti.
Jestli máte rádi těstoviny, pak musíte umět poctivé boloňské ragú. A jakou omáčku na špagety děláte vy?